Een bloeddrukmeter

Bloeddrukmeter

Een hoge bloeddruk is een veel voorkomend probleem in de wereld. Het zorgt voor verschillende klachten die in sommige gevallen dodelijk kunnen zijn. Zo’n 10% van de Nederlanders hebben last van een te hoge bloeddruk. In sommige gevallen komen de klachten of  symptomen van een te hoge bloeddruk niet duidelijk naar voren. Dit is extra verradelijk want als er niks aan gedaan wordt kan men er zelfs aan overlijden. Middels dit artikel geven wij wat meer informatie over een te hoge bloeddruk en hoe men dit kan voorkomen.

Hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk is een hele nare ziekte dat er voor kan zorgen dat men ondanks geen merkbare symptomen kan overlijden. Door de hoge bloeddruk staan de bloedvaten onder spanning. Daarnaast moet het hart ook harder pompen om het bloed door het lichaam te krijgen.

Het meten van de bloeddruk met de bloeddrukmeter

Door het gebruik maken van een bloeddrukmeter is het mogelijk om de bloeddruk op te meten. Op een bloeddrukmeter staan verschillende getallen die ieder zijn eigen eigenschappen hebben. Bij het meten van de bloeddruk geeft het informatie over de bovendruk en de onderdruk.

De bovendruk symobiliseert de druk waarmee het bloed door de aderen in het lichaam wordt gepompt. De onderdruk is het omgekeerde en symboliseert het bloed dat in rust fase door de aderen stroomt. De bovendruk heeft te maken met de grote bloedvaten in het lichaam en de onderdruk heeft te maken met de kleine bloedvaten.

Symptomen van een te hoge bloeddruk

De symptomen van een te hoge bloeddruk zijn uiteenlopend. De meest voorkomende klachten bij een te hoge bloeddruk zijn:

–          Hoofdpijn;

–          Oorsuizen;

–          Hartkloppingen;

–          Spierzwakte;

–          Kramp in spieren;

–          Bloedneus.

Wanneer u merkt dat de bovenstaande klachten aanhoudend zijn dan raden wij aan om eerst uw huisarts te raadplegen. U kunt daarnaast ook gebruik maken van een bloeddrukmeter die een eerste indicicatie geeft over de onderdruk en bovendruk. Een gezonde bovendruk is kleiner dan 140. Alles wat boven de 140 is een te hoge bovendruk. Bij onderdruk is het wat anders, namelijk wanneer de onderdruk boven de 90 zit is is er sprake van een te hoge onderdruk.

Het aanpassen van uw leefgewoonte zorgt voor een lagere bloeddruk. Daarnaast kan sporten ook zorgen voor een lagere bloeddruk. Het aanpassen van deze twee factoren zullen in de meeste gevallen ervoor zorgen dat een te hoge bloeddruk weer normaal wordt. Voeding met voldoende vezels,  goede vetten vitaminen en mineralen hebben uiteraard de voorkeur in plaats van transvetten. Denkt u een te hoge bloeddruk te hebben overleg dan altijd eerst met uw huisarts. Zij zijn gespecialiseerd in dergelijke klachten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *